Skistokken

Skistokken

Skistokken kopen, waar moet je opletten?

Skistokken zijn meestal het sluitstuk bij het aankopen van een ski uitrusting, maar skistokken hebben meerdere belangrijke functies. Skistokken worden gebruikt om na een val weer overeind te komen. Met skistokken kun je je afzetten op egale stukken of licht hellende stukken waar je ski’s niet meer glijden. Verder kun je met skistokken de sneeuw van de skischoen kloppen zodat deze beter in de binding past, of de binding openen door met de punt in het achterste gedeelte van de binding te drukken. Maar de belangrijkste functie van skistokken is toch dat ze zorgen voor een beter evenwicht en een betere timing.

Bij het kopen van skistokken moet je letten op de juiste lengte. De meest gangbare manier om de juiste stoklengte te bepalen: Pak de stok met het handvat beneden net onder de teller / rozet vast. Dan ga je in de voor jou prettigste, of gebruikelijkste skihouding staan. De hoek van je onderarm ten opzichte van je bovenarm moet ongeveer 90 graden zijn.

Skistokken worden gemaakt van verschillende materialen, zoals aluminium, carbon en titanium. De belangrijkste zijn aluminium skistokken en skistokken van carbon. Het voordeel van aluminium is dat het niet snel zal breken, maar kan wel verbuigen. Het is ook goed bestand tegen een botsing met een staalkant van de ski’s. Bij skistokken van carbon is alles precies andersom. Het verbuigt nooit en je hebt dus altijd een keurig rechte stok. Maar carbon kan breken onder extreme belasting. Over het algemeen is een carbonnen skistok duurzamer maar ze zijn in aanschaf ook duurder. Skistokken zijn verkrijgbaar in allerlei prijsklassen. Goedkope skistokken liggen rond een prijs van 25 euro, dure skistokken kennen een prijs van 100 euro of meer.

Een ander belangrijk onderdeel van de skistok is het handvat. De meeste handvatten zijn vervaardigd uit ergonomisch gevormd kunststof waarbij bij de greep zachtere antisliprubber is geplaatst. Hierdoor past het handvat comfortabel in je hand. Het bandje, ook wel stap genaamd, zit aan de bovenkant van de skistok. Het bandje is er voor bedoeld dat je de skistokken niet snel kwijtraakt bij een val. Dit heeft overigens ook nadelen. Doordat de skistokken niet los gaan tijden een val kun je behoorlijke blessures oplopen. De meest voorkomende skiblessure is de zgn. ski duim. Om dit te voorkomen zijn er skistokken verkrijgbaar waarbij de lus zich ontkoppeld van de skistok tijdens een val. Met name het Trigger S systeem van Leki is hierop gericht.

De teller / rozet van een skistok zit onderaan en zorgt ervoor dat de skistokken niet te ver wegzakken in de sneeuw. Als je vaker off piste skiet is het raadzaam om te investeren in grotere tellers, deze zakken niet zo ver weg in losse sneeuw.

Voor kinderen zijn er verstelbare skistokken te koop. Leki heeft hiervoor de Leki Drifter in de markt gezet. Een telescopische skistok, voorzien van het Trigger S systeem, die op ieder gewenste lengte vast gezet kan worden. Zo hoeft u slechts een set skistokken te kopen. Groeit uw kind dan groeien de skistokken mee.

Voor dames zijn er specifieke dames skistokken te koop. De materialen die gebruikt worden zijn gelijk aan de uniseks skistokken. Bij damesskistokken is de handgreep meestal iets kleiner gevorm en zijn de skistokken iets ranker, waardoor ze ook lichter zijn. Qua uiterlijk is het design van een damesskistok vaak ook wat eleganter.

Ski Outlet verkoopt alleen skistokken van het gerenommeerde merk Leki. Zo weet u dat u altijd kwalitatief hoogwaardige skistokken in handen heeft waarop u kunt vertrouwen. Leki staat voor veilige skistokken, duurzame skistokken, betaalbare skistokken.

Artikelen 1 tot 12 van 17 in totaal

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 17 in totaal

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Winkelen per

Selectie verfijnen

Categorie
  1. Leki Skistokken (17)
Kies uw merk
  1. Leki (17)
kies de lengte van uw skistokken
  1. 110 (3)
  2. 115 (10)
  3. 120 (12)
  4. 125 (9)
  5. 130 (10)
  6. 135 (8)
  7. 140 (1)
Kies uw prijsklasse
€ 0 € 110 € 0 to € 110
Producten vergelijken (0)

U heeft geen producten toegevoegd aan de vergelijking

Truck
Levering uit eigen voorraad.
Guarantee
Volledige garantie.
Enregistrer des remises
24/7 bereikbaar, ook voor vragen.