Skihelmen

Skihelmen

Skihelm kopen, waar moet je op letten?

Wintersporthelmen hebben een CE markering nodig om in Nederland verkocht te mogen worden. Echter geeft deze markering alleen aan dat het product aan bepaalde minimum eisen voldoet. Het is geen kwaliteitskeurmerk. Skihelmen die voldoen aan de EN 1077 norm zijn goedgekeurd volgens de Europese richtlijnen. Er zijn in Nederland ook skihelmen te koop die voldoen aan de EN 1078 norm. Dit is echter een kwalificatie voor fietshelmen en deze zijn minder streng dan de EN 1077 norm voor skihelmen.

Het belangrijkste waar je op moet letten is de pasvorm en de maat. Een skihelm mag geen drukpunten vertonen en moet comfortabel aanvoelen. Maar een skihelm mag ook niet te los zitten. Hij mag dus niet draaien op je hoofd. Een helm die niet goed past, geeft geen optimale bescherming. Om de juiste maat te bepalen kun je de omtrek van je hoofd opmeten. Dit kan het eenvoudigst met een meetlint. Meet net boven je wenkbrauwen horizontaal naar achteren. Tel hier dan 1 cm bij op om wat extra ruimte te creëren. De omtrek van het hoofd zegt echter niets over de pasvorm. Een hoofd kan rond zijn maar ook ovaal. Ieder merk skihelm heeft zo zijn eigen pasvorm. Een ski- of snowboardhelm heeft de juiste maat wanneer deze stevig op het hoofd zit met zo min mogelijk speling maar zonder te knellen. Als je voorover buigt en het hoofd laat hangen, dan moet de helm, met het kinbandje los, op het hoofd blijven zitten. De meeste skihelmen zijn verstelbaar d.m.v. een draaiknop. Deze draaiknop vangt het maatverschil op zodat een helm bijna altijd goed past.

Een skihelm heeft niet alleen de functie van bescherming. Een comfortabele skihelm houdt je hoofd lekker warm als het koud is en ventileert optimaal als het warm is. Veel skihelmen zijn voorzien van een mechanisme wat open en dicht kan. Een skihelm met uitneembare en uitwasbare voering is van belang voor de hygiëne.

Indien je een eigen skibril hebt dan is het raadzaam om deze mee te nemen bij het passen. De skibril moet namelijk goed aansluiten op de helm. Er mag geen ruimte tussen de helm en de skibril zijn want anders staat er een koude wind op je voorhoofd, wat erg onprettig is.

Skihelm met vizier

De laatste jaren is de vizierhelm een veel gekochte helm. Hierbij heb je een helm en skibril in een. Handig voor mensen die een bril op sterkte dragen. Een vizierhelm heeft ook een breder gezichtsveld dan een goggle.

Artikelen 1 tot 12 van 59 in totaal

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 59 in totaal

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Winkelen per

Selectie verfijnen

Categorie
  1. Uvex Skihelmen (23)
  2. Bollé Skihelmen (28)
  3. Marker Skihelmen (5)
  4. Head Skihelmen (3)
Kies uw merk
  1. Bollé (25)
  2. Head (3)
  3. Marker (5)
  4. Uvex (21)
Kies uw prijsklasse
€ 0 € 299 € 0 to € 299
Producten vergelijken (0)

U heeft geen producten toegevoegd aan de vergelijking

Truck
Levering uit eigen voorraad.
Guarantee
Volledige garantie.
Enregistrer des remises
24/7 bereikbaar, ook voor vragen.