Elan Amphibio 84 XTi

Snel overzicht

84 mm brede all mountain ski uit de populaire reeks van Elan. Supercruiser voor op en naast de piste.

Availability: In voorraad

Normale prijs: € 899,00

Speciale prijs € 525,00

* Verplichte velden

Normale prijs: € 899,00

Speciale prijs € 525,00

Omschrijving

Elan Amphibio 84 XTi
Type allmountain carve ski / supercruiser
Modeljaar 2019
 
Best beoordeelde ski in de ANWB Skitest 2017
Best beoordeelde ski in de ANWB Skitest 2018
 
 
Technologie
 
4D betekent dat de rocker aan de buitenkant van de ski is geplaatst om makkelijk in te sturen, Camber aan de binnenkant voor continue grip en controlle. Konvex = naar buiten gebogen Titanium inleg voor het nauwkeurig insturen van de bocht voor de binding. Konkav, naar binnen gebogen Titanium inleg voor het gelijkmatig en gecontroleerd uitsturen van de bocht achter de binding. Door het toepassen van deze constructie is Elan in staat om de torsiestabiliteit te verhogen en eventuele trillingen tot 30% te reduceren. Hierdoor biedt de nieuwe 84 XTi nog meer rust en stabiliteit. Door het toepassen van deze constructie is het gewicht van de ski's met 10% teruggebracht. 
 
Amphibio dit is een combinatie van twee verschillende bouwstijlen.
Camber = de voorspanning zorgt voor een holling in de ski.
Rocker = de tip en de tail van de ski komen iets eerder omhoog dan bij de conventionele ski’s.
Bij de ski’s die uitgevoerd zijn op basis van het Amphibio principe is er dan ook sprake van een linker en een rechter ski.
De buitenkanten van deze Amphibio ski’s zijn Rocker gemaakt waardoor het insturen van de ski’s zeer eenvoudig gaat.
 
RST Sidewall Verticale Sidewall voor een optimale grip over de gehele lengte van de ski. Directe krachtoverdracht op de kanten bij hoge snelheden.
Deze WorldCup technologie is de beste keuze voor sportieve en agressieve skiërs.
 
Carbon versterking
 
Power Woodcore. Gelamineerde houten staven gecombineerd met een synthetische kern over de gehele lengte van de ski. Dit zorgt voor een harmonieuze flex, optimale torsiestijfheid en een perfecte grip.
 
Dual Shaped XTi versterking: Voordelen: Zeer goede kantengrip net als bij een race ski, een stabielere voorspanning van de ski die niet temperatuurgevoelig reageert. Lichtere ski constructie. Konvex = naar buiten gebogen Titanium inleg voor het nauwkeurig insturen van de bocht voor de binding. Konkav, naar binnen gebogen Titanium inleg voor het gelijkmatig en gecontroleerd uitsturen van de bocht achter de binding. Door het toepassen van deze constructie is Elan in staat om de torsiestabiliteit te verhogen en eventuele trillingen tot 30% te reduceren. Hierdoor biedt de nieuwe Insomnia nog meer rust en stabiliteit. Door het toepassen van deze constructie is het gewicht van de ski's met 10% teruggebracht.
 
De Amphibio 84 XTi is een zeer snelle all mountain ski. Het is een ski die ideaal is voor zeer sportieve skiërs en experts. Skiërs die er van houden om op een snelle en sportieve manier te skien. Of het nou Carving, Buckelpiste of gewoon op de geprepareerde pistes is, de ski is met het grootste gemak te sturen en te controleren. De Elan Amphibio 84 XTi is de perfecte keuze voor experts en dynamische carvers die hoge eisen stellen aan een ski.
 
De Amphibio 84 XTi is een uiterst stabiele ski waarmee men sportief maar ook dynamisch kan carven. Door de toegepaste Amphibio technologie is snelheid, makkelijk draaien op basis van korte en lange bochten gegarandeerd. Met de combinatie van een voorspanning op de binnen ski (camber) en de rocker technologie op de buitenkanten is de ski zich zeer makkelijk te draaien. De RST Sidewall constructie zorgt voor een perfecte kantengrip op iedere ondergrond en alle sneeuwcondities.
 
 Kleur Zwart / Oranje
 Kern Laminated Woodcore, Dual Shaped XTi
 Lengte (cm) 170176
 Radius (m)15,817,1
 Taillering (mm) 131-84-112
 Technologie Amphibio, 4D, RST Sidewall  
 Camber Line Amphibio
 Binding ELX 12.0 black smoke