Bollé Skibrillen

Bollé Skibrillen

Skibril of goggle kopen, waar moet je op letten?

Een goede skibril, ook wel goggle of sneeuwbril genaamd, heeft meerdere functies.

Een skibril biedt bescherming aan de ogen, zowel tegen wind, sneeuw en ijs maar ook tegen schadelijke UV straling. Een skibril met een kwalitatief hoogwaardige lens verhoogt ook nog eens een keer het contrast op de piste waardoor oneffenheden in de sneeuw beter waarneembaar zijn.

De lens is het belangrijkste onderdeel van de skibril.

Over het algemeen hebben goggles een oranje of gele lens. Deze kleuren versterken het contrast. Daarnaast kan een skibril gepolariseerd zijn. Een gepolariseerde skibril neemt schitteringen weg waardoor je geen last meer hebt van deze scherpe lichtinval. De mate waarin skibril lenzen bescherming bieden tegen zichtbaar licht en infrarood wordt onderverdeeld in 5 categorieën. S1 t/m S5. Hoe hoger de categorie des te meer zichtbaar licht (felheid van het zonlicht) en infrarood er wordt tegengehouden. Welke type lens het beste geschikt is, hangt dus sterk af van het weer, de omgeving en de activiteit tijdens het skiën of snowboarden. In de bergen kan het weer van het ene op het andere moment omslaan. Uvex heeft hiervoor de zgn. Take Off brillen ontwikkeld. Een skibril met een voorzetlens. Deze voorzetlens zit met sterke magneten over de lens van de reguliere skibril. De voorzetlens is met een beweging van de skibril te halen. De lens van de skibril is meestal een S1 of S2 lens. De voorzet lens is veelal een S3 of S4 lens. Met een Take Off bril van Uvex hoef je geen skibril en een zonnebril meer mee te nemen. Je hebt altijd de juiste bril bij je.

Naast de reguliere skibrillen en de Take Off brillen zijn er ook skibrillen te koop met een zgn. Variomatic of Photochromic / Modulator lens. Dit zijn lenzen die zich automatisch aanpassen aan de lichtsterkte en dus ongeachte het weer, altijd het meest optimale zicht bieden. Over het algemeen zijn dit lenzen zie verkleuren tussen een lichtintensiteit van S1 en S3.

Het is van belang dat een skibril een dubbele lens heeft. Dit voorkomt condensvorming aan de binnenkant van de bril. Een degelijke skibril heeft een dubbele lens van polycarbonaat welke niet versplintert bij een val. Dit is van essentieel belang voor bescherming van de ogen. Verder zijn de lenzen aan de binnenzijde gecoat met een anti-condens of anti-fog coating. Naast deze eigenschappen is het van belang dat een skibril goed ventileert. Door luchtstroming zal de bril ook minder snel aanslaan. Behandel een lens altijd zo voorzichtig mogelijk. Ga niet met agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen aan de slag. Dit kan alleen maar beschadigingen en krassen veroorzaken. Verder tast dit de coating aan.

Sneeuwbrillen zijn er in verschillende maten. Het is van belang dat een skibril comfortabel zit en dat deze goed aansluit op de helm. Voor een dame zal in het algemeen een kleine skibril een betere pasvorm hebben dan een grote. Voor brildragers zijn er ook speciale skibrillen te koop. Dit zij de zgn. OTG skibrillen (Over The Glasses) Deze goggles zijn breder dan gemiddeld en hebben speciale gleufjes aan de zijkant waar de brilpootjes in passen.

Artikelen 1 tot 12 van 18 in totaal

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 18 in totaal

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Winkelen per

Selectie verfijnen

Kies uw merk
  1. Bollé (18)
Kies uw prijsklasse
€ 0 € 289 € 0 to € 289
Producten vergelijken (0)

U heeft geen producten toegevoegd aan de vergelijking

Truck
Levering uit eigen voorraad.
Guarantee
Volledige garantie.
Enregistrer des remises
24/7 bereikbaar, ook voor vragen.